Dobrý nápad - ICE (In Case of Emergency)

RS_CS_AUTOR: Josef Muknsnabl <josef.muknsnabl(at)worldonline.cz>, RS_CS_TEMA: Dění ve světě, RS_CS_VYDANO_DNE: 09. 05. 2006

Při brouzdání na internetu jsem narazil na jeden moc, moc zajímavý nápad. A jak už to u takových nápadů bývá, je poměrně jednoduchý, o to však účinnější.



Za jeho vznikem stojí následující „příběh“: Anglický řidič sanitky Bob Brotchie se během své praxe velice často setkal s případy lidí, kteří byli v bezvědomí, ale měli u sebe mobil nebo kalendář. Z něj však nebylo možno vyčíst komu se má zavolat v případě nehody (naléhavé situace). Bob tedy přišel s nápadem, který se pomalu stává standardem a sice zadat do mobilu pod názvem ICE (resp ICE1, ICE2 pokud takových čísel máte více) telefonní číslo osoby, kterou si přejete kontaktovat v  případě nehody.

Kampaň za používání ICE byla podporována mobilním operátorem Vodafone a zdá se, že se tato jednoduchá myšlenka začíná úspěšně šířit světem.

Použitá literatura a zdroje:

  1. SlovoDne.cz [online]
    URL: http://www.slovodne.cz/slovodne/ice-in-case-of-emergency/

  2. ABRAHAMS, Peter. The Register: In case of emergency, dial 'ICE' [online]
    URL: http://www.theregister.co.uk/2005/07/14/ice_mobile/

  3. East Anglian Ambulance NHS [online]
    URL: http://www.eastanglianambulance.com/content/news/newsdetail.asp?newsID=646104183

  4. Vodafone.co.uk [online]
    URL: http://online.vodafone.co.uk/dispatch/Portal/appmanager/vodafone/wrp?_nfpb=true&_pageLabel=Page_BOS_MainContent&pageID=AV_0585&wt_oss=ice

  5. ICE - In Case of Emergency [online]
    URL: http://www.iceyourphone.org/